Tutorial

Kreadoe workshop winterse medaillon

In het workshoppakket:
1 medaillon
2 stansjes
1 stuk stempelbaar lint
1 stuk jute touw
1 zakje “sneeuw”

Zelf toevoegen:
lijmpen
keukenpapier
stukje wit garen

Eventueel zelf toevoegen:
glitterlijm / metallic verf (bv: Glitterkiss / Inka Gold)
tekststempel & stempelinkt (stazon/versafine/memento, geen distressinkt)
glitter
kleine sterretjes

Uitleg:
Leg een velletje keukenpapier op je werkmat en leg de stansjes in spiegelbeeld daarop.
Als je glitterlijm toevoegd, smeer dit dan op de “grond” en op de rand van beide stansjes.
Droog het met de heattool, of laat het aan de lucht drogen. Laat het echt goed drogen, anders trekt hij later krom in de bal.
Leg de stansjes met de mooie kant op het keukenpapier. Ze liggen dan weer in spiegelbeeld van elkaar. Smeer 1 van de stansjes met de lijmpen in en plak ze op elkaar. Druk met de vlakke hand aan, dan zijn ze weer mooi recht (mochten ze iets krom geworden zijn van de glitterlijm). Als ze iets scheef zitten, dan geeft dat niks: het is handwerk!
Doe het stukje witte garen door de stans en zet het met een dubbele knoop in het midden van de bovenrand van de stans en ongeveer in het midden van het garen vast.
Maak het medaillon open en schep er wat sneeuw in en eventueel wat glitter en sterretjes.
Leg de stans op de sneeuw en doe 1 uiteinde van het garen door het oogje van de gevulde helft van het medaillon en 1 uiteinde door het andere oogje.
Duw de stans iets naar beneden en druk de beide helften van het medaillon op elkaar (niet scheef houden!!).
Trek voorzichtig aan het garen tot de stans op de goede hoogte hangt en zet het vast met een dubbele knoop. Knip de uiteindes niet te kort af.
Leg een stuk stempelbaar lint (40 to 50cm met schuine uiteindes) op je werkmat en stempel eventueel een leuke tekststempel erop. Dit doe je vanaf de uiteindes naar het midden. Je mag ongeveer 5 tot 10cm van het midden vrij laten, want daar komt de knoop.
Leg de mooie kant van het lint naar beneden en leg het jute touw in het midden op het lint. Knoop het lint om het touw. Dit is de basisknoop van je strik.
Doe het jute touw door het oog van het medaillon en trek het jute touw zo, dat de 2 uiteindes ongeveer even lang zijn. Maak een dubbele knoop, zodat het lint tegen het oog van het medaillon vast zit. Maak een knoop in de uiteindes van het jute touw, zodat je een ophanglus hebt.
Maak een strik in het lint en klaar!
Veel plezier met je medaillon!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *